Hoppa till sidans innehåll

Stort tack till alla er som hjälpte till under vår tävling!

04 MAJ 2018 05:37
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2018 05:38

Så var årets tävling avklarad och som tävlingsledare för första gången kan man inte annat än imponeras över vilken kompetens vår förening besitter. Vi var väl förberedda och samtliga funktioner gjorde ett kanonjobb och bidrog till att arrangemanget blev mycket lyckat och uppskattat av våra deltagare.

På tävlingsdagen skingrades molnen lagom till att de första deltagarna anlände. Solens värmande strålar spreds över Kongstorp och jag fick faktiskt frågan om vi i OK Älme hade direktkontakt med högre makter eftersom vi alltid bjuder på så fint väder när vi har tävling.

Orienterare från hela södra Sverige (över 700 inkl knatteknatet) kom för att springa. De tog plats bland vitsipporna på Janne Anderssons välskötta ängsmarker (stort tack för din insats och gästfrihet, Janne) och folk verkade trivas på arenan.

Tävlingen började tyvärr med en liten miss från vår sida - det blev fel kodsiffra vid en kontroll i skogen. Felet åtgärdades snabbt och resten av tävlingen flöt på bra och de löpare jag pratade med var nöjda med både banläggning och terräng.

Dock inträffade en incident av mer allvarlig karaktär, när en man i medelåldern drabbades av hjärtklappning ute i skogen.
Efter målgång tog sjukvården på ett föredömligt sätt hand om honom - tack Eva Johansson för din insats. Ambulans tillkallades men mannen var inte sämre än att han kunde ta sig hem för egen maskin. Skönt.

När siste löpare gått i mål och tävlingen var över så var det härligt att se hur många som hjälptes åt med att riva TC. Vi lämnade platsen ren och snygg och inte så mycket som ett kolapapper låg kvar på marken. Imponerande! 
När vi nu ska summera vårt arrangemang så tycker jag vi ska vara mer än nöjda.

Men visst kan en del saker säkert förbättras till nästa år, då vi ska arrangera sprint-DM inne i centrala Älmhult. Så inom kort kommer jag att kalla till utvärderingsmöte för att diskutera vad som var bra och vad som kan göras bättre. Skriv gärna ner era synpunkter.

Men - som sagt - ett stort tack till alla för den här gången. Det känns verkligen positivt att vi har så många engagerade och duktiga medlemmar i klubben. Det bådar gott för framtiden. Nu pustar vi ut ett tag och njuter av att springa andras tävlingar istället. 

Varma hälsningar från tävlingsledaren Filip Sjöfors
Skribent: Arvid Käll
Epost: This is a mailto link

Ullmaxbanner

--------------------------------

Har du bidrag till hemsidan?

Skicka dom till This is a mailto link

--------------------------------------

 

OK Älmes larmlista
kan du hitta här!
LARMLISTA 2017
TELEFONLISTA

Postadress:
OK Älme - Orientering
G Liljequist, Gabriel Jönssonsgatan 1 A Lgh 1402
21149 Malmö

Kontakt:
Tel: 047610903
Fax: 047610903
E-post: This is a mailto link